Bel ons nu! 0182 372 628
Follow us on:

Een van de grootste problemen binnen de mode-industrie is de snelle consumptie. Veel kleding wordt snel geproduceerd en vervolgens snel weggegooid omdat dit niet meer mooi gevonden word of helaas kapot is. Dit leidt tot een overvloed aan afval. Deze snelle consumptie leidt tot een onevenwichtige productie-consumptiebalans, waarbij te veel wordt geproduceerd en te weinig wordt gebruikt.

Gelukkig zijn er stappen die genomen kunnen worden om de impact van de mode-industrie op ons milieu te verminderen. Een van de belangrijkste dingen die we kunnen doen, is ons kledingverbruik verminderen. Dit kan door het kopen van kwalitatief hoogwaardige kleding die langer meegaat. Ook bestaat er kleding die gemaakt is van duurzame materialen, zoals organisch katoen of Tencel (Lyocell), in plaats van materialen die slecht zijn voor het milieu.

Ook kan er gekeken worden naar merken die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan, of merken die transparant zijn over de arbeidsomstandigheden in hun fabrieken. Door te kiezen voor deze merken, geef je aan dat je geïnteresseerd bent in de duurzaamheid van een kledingstuk. Wat niet alleen beter is voor het milieu maar op langere termijn ook voor je portemonnee.

Bel nu